Verkon parhaimmat fantasiapelit

Sana fantasia tulee kreikankielisestä mielikuvitusta tarkoittavasta sanasta. Olennaista on, että fantasia ei ole millään tavalla todellisuuteen perustuvaa, vaan kaikki tapahtumat ja henkilöt ovat keksittyjä, vähän kuin aikuisten satuja.

Nykyään siihen törmää monessa paikassa, niin taiteessa kuin peleissäkin ja fantasiapelit ovat suosittuja pelejä. Niitä voi pelata niin pelilaudalla kuin liveroolipelinäkin ja niiden viehätys varmaankin perustuu siihen, että voi unohtaa oman itsensä ja murheensa hetkeksi ja olla jokin muu, ei oikea hahmo tästä maailmasta vaan jokin fantasiamaailman tyyppi.

Tänä päivänä niiden pelaaminen verkossa on helppoa ja nopeata, ja parhaimmassa tapauksessa ne ovat ns. free-to-play-pelejä, eli niiden pelaaminen ei maksa pelaajalleen mitään. Toki niihin voi käyttää oikeatakin rahaa, mutta aina se ei ole tarpeen. World of Warcraft on ehkä maailman tunnetuin tällainen fantasiapeli, jota voi verkossa pelata. Se ei tosin ole ilmainen kuin alkuun, mutta silti sillä on miljoonia käyttäjiä ympäri maailman. Wow:ssa seikkaillaan Azeroth-nimisessä fantasiavaltakunnassa ja pelattavia hahmoja on lukuisia, niin hyvisten kuin pahistenkin puolella. Nämä fantasiapelit ovat siis massiivisia monen pelaajan pelaamia verkkoroolipelejä eli englanniksi lyhennettynä MMORPG-pelejä. Tähän termiin joku on ehkä voinutkin törmätä. Muita samanlaisia pelejä ovat myös League of Legends joka on saanut inspiraationsa Warcraft III-pelin The Frozen Throne moninpelikartasta sekä The Lord of The Rings-elokuvaan pohjautuva onlinepeli, joka ei varmaan sen enempää selittelyjä tai esittelyjä kaipaa.

MMORPG-pelejä löytyy myöskin paljon muita. RuneScape on maailman suosituin ilmainen verkkoroolipeli, jolla on kuukausittain yli 10 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja käyttäjätilejä peliin on luotu yli 200 miljoonaa. RuneScape sijoittuu Gielinorin keskiaikaiseen fantasiamaailmaan, ja pelissä on useita eri alueita, kuningaskuntia ja kaupunkeja joissa liikutaan teleportaalein ja jalan, tilanteen mukaan. Pelissä ei varsinaisesti ole mitään tiettyjä tehtäviä millekään hahmolle, vaan se on aika vapaasti pelattavissa omien päämääriensä ja tavoitteidensa kanssa.

4Storyssa kuten nimikin jo antaa osviittaa, liikutaan useassa eri fantasiamaailmassa: kolmessa valtakunnassa joista yksi on neutraali, yksi Gor ja kolmas elää jatkuvassa ristiriidassa Valoriansin ja Derionsin kesken. Se on ilmainen pelata, mutta kuten aiemmin jo mainittu niin oikeallakin rahalla saa peliin lisähyödykkeitä. Pakollista niiden ostaminen ei ole mutta moni varmaan pidemmälle päässyt tuntee ainakin pientä kiusausta saada pelistä enemmän irti.

Nämä pelit voivat kuulostaa melkoisen poikamaisilta peleiltä, mutta kyllä niitä pelaavat yhtä lailla tytötkin. Ehkä hieman tyttömäisempää peliä sitten kuitenkin edustaa Asda Story jossa ei painopiste ole taistelussa hahmojen välillä vaan tavoite on saada ”sielunveljiä”, joiden avulla kerätään kokemusta myös silloin kun ei itse olla online-tilassa. Pelaajat myöskin kaivavat itse lisätavaroita maasta lapiolla, ja pelin edetessä niiden kaivaminen muuttuu aina vain helpommaksi. Pelin edetessä myös hahmot, joita on kolme, kehittyvät aina vain paremmiksi.

eikki