Esimerkkejä hyvistä liikelahjoista

Ruoka ja juomat ovat loistavia lahjoja, koska useimmat ihmiset pitävät molemmista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että monet noudattavat jonkin sortin ruokavaliota, esimerkiksi välttävät makeaa tai eivät syö lihaa, eivätkä kaikki juo alkoholia tai kahvia. Pitäydy siis tuotteissa, joita lahjan saaja todennäköisesti käyttää. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset hillokkeet, hillot, marinoidut vihannekset, oliivit, tee, oliiviöljy ja maustetut etikat tai öljyt, kuten tryffeliöljy. Muutama pieni luksustuote yhdessä paketissa on tervetullut lahja, koska monet eivät herkkuja itse raaski ostaa.

Firman logolla varustettu käyttötuote

Paras lahja on tietysti sellainen, joka muistetaan, ja mikäpä olisi paremmin muistuttamassa firmastasi kuin tuote, jossa on sen logo. Kannattaa teettää tyylikkäitä, oman firman logolla varustettuja tuotteita, jotka ovat niin käytännöllisiä, että lahjan saaja varmasti käyttää niitä. Hyviä esimerkkejä perinteisistä lahjoista ovat kalenterit, metalliset vesipullot, muistilehtiöt, kynät, mukit, kosmetiikkalaukut ja USB-tikut. Kaikenlaisia muitakin tuotteita voidaan toki varustaa logoilla, ja vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa kuitenkin teettää vain laadukkaita tuotteita, eikä krääsää, josta lahjan saaja haluaa päästä eroon.

Mieltä virkistävät viherkasvit

Vanhat klassiset ideat toki toimivat, koska ne edustavat tuotteita joita ihmiset tarvitsevat jokapäiväisessä elämässään. Mutta aina ei tarvitse miettiä käytännöllisyyttä, ja usein parhaat lahjat ovatkin tavallaan turhia, mutta ihastuttavia. Esimerkiksi huonekasveista pitävät kaikki, ja ei ole varmaan olemassa ketään, joka ei ottaisi mielellään uutta kasvia toimistoonsa. Kaktukset ovat kasveista ehkä varmin valinta, koska ne eivät aiheuta allergiaa kenellekään ja pysyvät hengissä muidenkin kuin viherpeukaloiden hoivissa. Nykyisin tarjolla on valtava valikoima erilaisia kaktuksia kauniissa astioissa.

Virkistyslahjat

Kokemukset ovat aina arvokkaampia kuin tavara, ja se kannattaa pitää mielessä myös lahjoja ostaessa. Erilaisia virkistyslahjoja löytyy joka budjetille ja ihmistyypille. Halvemmasta päässä ovat esimerkiksi lahjakortit kirjakauppaan. Suomalaiset lukevat valtavasti kirjoja, ja kirjakaupoista löytyy kaikenlaista muutakin, joka varmasti ilahduttaa, jos lahjan saaja ei ole lukevaista sorttia. Hieman kalliimpia lahjoja ovat esimerkiksi liput konserttiin, museoon, kylpylään tai vaikkapa lahjakortti hyvään ravintolaan. Tavara katoaa tai kuluu ajan kanssa, mutta hyvä elämys jää mieleen ehkä koko loppuelämäksi.

Miss Hilda Lemke II