Pelimaailman uutisia juuri nyt

Pelimaailmassa tapahtuu jatkuvasti niin paljon, että innokkaiden seuraajien on vaikea pysyä tapahtumien perässä. Pelimaailman tapahtumat eivät usein nouse päivälehtien otsikoihin, vaan tieto uusista peleistä, sovelluksista tai muista mullistuksista pelisivujen suhteen kulkee niille vihkiytyneillä sivustoilla.Teknologia, pelit mukaan lukien, on kuitenkin nykyisin niin iso osa arkeamme, ettei se kuulu enää messujen sivuosastoille saati perinteisten tai digijulkaisujen takasivuille. Uusien teknologisten harppausten avulla moni haluaa nauttia rajattomista mahdollisuuksista hoitaa työtehtäviä tai nauttia viihteestä itse valitsemaansa aikaan, parhailla mahdollisilla laitteilla. Pelialan yrityksissä aherretaankin yötä päivää ja pidetään aivoriihiä vanhojen pelaajien säilyttämiseksi ja uusien houkuttelemiseksi, sillä kilpailu uusien verkkokasinoiden ja pelien saralla on kovaa.Mitä pelimaailmassa on sitten tapahtunut viime aikoina?

  • Asiakkaisiin panostetaan entistä enemmän
  • Pöydät tyhjennettiin SCOOP:ssa
  • Pelialan huiput kokoontuvat Amsterdamiin
  • Barcelonan messuilta uusia ideoita pelilaitteisiin
  • Herkullisia uusia pelijulkaisuja

Pokeriuutisia

Maailman suurin nettipokerisivusto PokerStars on ajanut sisään uuden asiakasohjelman. Sen avulla on tarkoitus hioa jo huippuluokkaa olevaa sivustoa entisestään vieläkin laadukkaammaksi. PokerStarsin lanseerama PokerStars 7- ohjelma on intuitiivisempi ja käyttäjäystävällisempi, sillä sen voi muokata oman maun mukaiseksi, paikka pelipöydässä löytyy nopeasti ja ohjelman tarjoamat uutiset sekä pelivinkit antavat pelaajalle rahan arvoisia etuja. PokerStars-sivusto onkin ollut kuluneen kevään aikana paljon otsikoissa, sillä uuden ohjelman lisäksi muutoksia on tehty käteispeleihin ja turnauksiin.Lisäksi erilaiset pokeriappsit ovat kasvattaneet suosiotaan, mikä on hyvin luonnollista. Eri sivustojen tarjoamat sovellukset ovat pokerimaailman parhaimpia ja niiden lataaminen onnistuu niin Android-, iOS, kuin myös Windows-pohjaisille laitteille. Pokeriturnaukset, laaja pelivalikoima ja erikoistoiminnot keräävät mobiiliin pelihuoneeseen niin alan kovimmat luut kuin myös pokerimaailman keltanokat.Erityisesti SCOOP- festivaalit (eng. Spring Championship of Online Poker) toivat yhteen tuhansia nettipokerinpelaajia 8.–22. toukokuuta niin verkossa kuin mobiilissa. Turnausten määrä oli huimat 165 ja mukana ollut suomalainen pelaaja Zoukki kahmaisi itselleen mukavan rahasuman finaalipöydässä päätyen turnauksessa sijalle yhdeksän. Voiton vei argentiinalainen tinchoarce, joka jätti kanadalaisen pelaajan nimimerkillä mackkim hopealle. Turnaukset eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan täysin uusi online-turnaus Mountain Series nosti pelaajien adrenaliinia huhtikuussa jakamalla palkintoina huimat neljä miljoonaa dollaria.

Messut kokoavat alan huiput yhteen

Yksi vuoden odotetuimpia tapahtumia olivat kevään Mobile World Congress -teknologiamessut Barcelonassa. Messujen suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina ja sen ovat huomanneet alan toimijat, sillä jokainen haluaa uudet laitteensa ja keksintönsä esille messukeskuksissa. Messujen tärkeys näkyy paitsi sponsorisopimuksissa, myös osanottajissa – alan parhaat ja näkyvimmät toimijat ovat taatusti esillä.Tämän vuoden tärkein ja näkyvin asia Suomen osastolla oli 5G-testiverkon lanseeraus. Messuilla nähtiin lisäksi salauspuhelimia, uusia tabletti- ja puhelinmalleja, älylaseja ja kannettava projektori. Erilaiset tietoturvalaitteet ja -ohjelmat laitteissa ovat kasvattaneet kiinnostusta verkkoliikenteen monipuolistuessa. Älypuhelinten kehittyminen asettaa haasteita myös mobiilipelaamiselle. Käytettävyys ja pelien optimointi tablettien näytölle ovat luonnollisesti keskipisteessä.Tänä kesänä katseet kohdistuvat siis Amsterdamiin, jossa järjestetään suurimmat pelialan messut. iGaming Super Show -tapahtuma kokoaa yhteen liki 4000 alan edustajaa, yli 100 puhujaa ja noin 120 ständiä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaisia uutisia Alankomaista kuuluu 7.–10. kesäkuuta jälkeen. Luvassa on kaikkea asiakkaiden houkuttelemisesta urheiluvedonlyöntiin ja uusiin maksutapoihin.

Uudet pelijulkaisut

Alkuvuoden aikana pelattavaksi on ilmestynyt uusia pelejä, joista ainakin muutama lukeutuu pelaajien suosikkien joukkoon. Jo vuodesta 2015 asti odotettu Guns’n’Roses videokolikkopeli näki vihdoin päivänvalon alkuvuodesta. NetEntin peli keräsi saman tien innokkaita faneja eikä suotta. Peli oli pohjustus comebackille, jonka yhtye aikoo tehdä hieman muokatulla kokoonpanolla. Pelin erikoisuuksiin kuuluu mahdollisuus valita itse taustalla soiva hittimusiikki, ja tämän lisäksi pelissä on lukuisia erikoistoimintoja.Yhdysvaltalaisten talk-show’iden ystäviä hemmotellaan, kun pelinvalmistaja IGT tuo The Ellen DeGeneres Show™:n televisiosta tietokoneen näytölle kolikkopelin muodossa. Suosittuun tv-ohjelmaan pohjautuvassa pelissä on viisi kiekkoa, 75 panoslinjaa ja – totta kai – itse Ellen DeGeneres.Toinen klassikkokategorian ovia kolkuttelevista peleistä on ehdottomasti Game of Thrones. Microgamingin ja HBO:n yhteistyö on poikinut tämän silmää hivelevän pelin, joka vetää puoleensa ainakin huippusuosittua sarjaa seuranneita pelaaja. Pelin musiikkimaailma ja monet yksityiskohdat ovat tuttuja televisiosta.Genesis Gaming ei myöskään jää jälkeen ja on tuonut markkinoille rahakkaan flash-pohjaisen Great Cashby- kolikkopelin. Tässä 25 panoslinjan ja viiden kiekon riehakkaakseen yöelämään keskittyvä kolikkopeli on saanut innoitteensa Leonardo Di Caprion tähdittämästä The Great Gatsby- elokuvasta. Cocktaileja keräämällä pelaaja voi jopa 48-kertaistaa panoksensa!Muita ehdottomasti tutustumisen arvoisia slotteja ovat:

  • iSoftBetin Mega Boy
  • Habaneron Roman Empire
  • NeoGamesin Keno-pelit

Miss Hilda Lemke II