Osta ensiapupakkaus kotiisi

Koti on yleisin paikka, jossa tapaturma tapahtuu. Kotona ollessa ei tule usein ajatelleeksi omaa turvallisuuttaan niin tarkasti kuin esimerkiksi työpaikalla on ajateltu. Kun työpaikalla noudatetaan tarkasti turvallisuusohjeistusta, niin kotona usein tällaisia ei tule mietittyä. Ajatellaan, että kotona on tuttua ja turvallista, eihän siellä mitään voi sattua.

Tämä on virheellinen käsitys. Koti on useimmiten alttiimpi paikka erilaisille onnettomuuksille ja vahingoille kuin työpaikka. Kotona sattuvat tapaturmat ovat usein lieviä palovammoja, viiltohaavoja, nyrjähdyksiä tai mustelmia. Kaikista vaarallisimpia kotona tapahtuvia haavereita ovat putoamiset ja kaatumiset.

Miten voi varautua tapaturmiin kotona?

Kotona tulee pitää muun muassa sammutusoeitettä jokaisen perheenjäsenen saatavilla helposti. Ruuan valmistuspisteen läheisyyteen olisi hyvä varatayksi sammutuspeite. Vahingon sattuessa sammutuspeitteen käytöllä on mahdollista välttyä isoimmilta henkilövahingoilta. Sammutuspeitettä voit käyttää myös silloin, jos vaatteesi syttyvät palamaan.

Toinen hyvä tapa varautua pieniin vammoihin on ensiapupakkaus. Ensiapupakkauksesta saa pikaisen avun pienien haavereiden paikkaamiseen. Hyvä paikka ensiapupakkaukselle on erillinen sille varattu kaappi. Ensiapupakkauksen paikan voi merkitä halutessaan erillisellä tarralla. Mitä ensiapupakkauksessa tulisi olla?

Ensiapupakkauksen sisältöön kannattaa panostaa

Ensiapupakkauksessa tulisi olla tarvikkeet pienten haavojen hoitoon, kuten ensiapuside, laastareita ja haavapyyhkeitä. Hieman laajemmasta pakkauksesta löytyvät myös elvytyssuoja, pelastuspeite, tukiside, palovammasuihke ja sakset. Tällaisella pakkauksella voit varautua paremmin muun muassa palovammojen hoitoon.

Ensiaputarvikkeiden kunto ja päiväykset kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Vanhentuneet ja rikkoutuneet tuotteet tulee päivittää uusiin, jotta niistä saavutettavissa oleva hyöty olisi tarkoituksenmukainen. Tarkista ensiaputarvike täältä.

Miss Hilda Lemke II